svar på kommentar!

Går inte era hästar på bete på natten? Isf varför inte? :O Svar: nej, det gör dom inte. Dels för att Stinas hästar blir för tjocka & dels för att dom sover bättre inomhus. När man ska tävla & träna ganska hårt så behöver dom sin sömn. Sen finns det ju såklart undantag. Det är absolut inget fel med att ha hästarna ute dygnet runt. Men det är så vi gör iallafall! ;)

Kommentarer
Postat av: Sofie & Laura

Tycker att dina hästar borde få vara ute på natten, det hade varit en annan sak om ni tog in era hästar p.g.a. insekterna ibland, men för att de inte ska bli tjocka och få sin "skönhetssömn" är ju bara löjligt. En häst som blir tränad varje dag och kommer upp i träningspuls, de blir inte tjocka om ni rider dem tillräckligt, vilket jag tror att ni gör. Sen att ni tävlar väldigt ofta, nästan varje helg, är psykiskt sjukt för att det sliter jättemycket på deras ben, och sen att ni säljer vidare dem till samma person som gör likadant, då är din häst slut på nolltid, en häst är ingen tävlingspokal.

Du hissade folk som står för sina åsikter och det gör vi, vi står för våra åsikter.

// Skoogsmuullarna

2011-07-13 @ 12:28:24
URL: http://skoogsmuullarna.blogg.se/
Postat av: Sofie & Laura

Sv; Du behöver inte bli så arg, du sa ju att man skulle stå för sina åsikter och hissade det, det är ju så vi gör just nu, står för våra åsikter.



Men, om dem nu blir så knottbitna, varför inte köpa medel då, det är ju lika bra ? Tror ändå hästarna mår bättre, luften är ju ändå bättre ute lilla vän, även om det kanske är bättre med högt tak än lågt.

Ja det är ju erat val men hästar ska fortfarande få vara hästar, och inget gosedjur.

Andra tävlingsryttare, vi pratar om er nu inte andra, och då gör dem också fel. :) På vintern är det en helt annan sak men på sommaren när det är varmt, DET är löjligt, kan slå vad om att hästarna inte fryser. ;)

Vi sa inte heller att ni tävlade varje helg, vi sa NÄSTAN, men tänk på att du också tränar hoppning o.s.v ganska ofta så det sliter ändå.

Det kommer aldrig vara normalt för en häst att tävla, en häst mår bäst av att få vara en häst, gå ute ofta i skogen samt i hagarna. ( Säger inte att ni inte gör det men ändå. ) Och ingen himla vandringspokal!

Hur vet du att dina hästar mår bra, har dom sagt det till dig eller ? Såvitt jag vet kan inte hästar prata.

Menar du att dina hästar älskar att hoppa även fast du piskar till dem innan hinderna ibland för en liten vinst?

Ja och tävlingshästar på hög nivå som inte får gå ut, det är riktigt synd om dem för det är inget värdigt liv.

Ja det är så ni gör, men det är ju erat val och det är fel.

Hur vet du att dina hästar går så bra för att dem är lyckliga och inte för att dem är rädda/osäkra att ni ska använda våld?

//Skoogsmuullarna

2011-07-13 @ 18:02:05
URL: http://skoogsmuullarna.blogg.se/
Postat av: Sofie & Laura

Och nu svarar du inte för att du vet att vi har rätt. :)

2011-07-13 @ 19:58:59
URL: http://skoogsmuullarna.blogg.se/
Postat av: Ellens vän<3

sånt här trams att kommentera negativa saker som ni håller på med är bara löjligt! Ellen vet bäst själv hur hon ska göra med sina hästar och bestämmer själv hur hon ska göra! så lägg ner tid på något annat, verkar som om ni är avensjuka eftersom ni håller på som ni gör!!

2011-07-14 @ 01:09:48
Postat av: felicia

ellen är en fin tjej som vet vad hon sysslar med. alla tycker olika. Du gör på ett sätt och hon på ett annat. Man får testa sig fram och se vad som passar sig och hästen bäst. förlåt Ellen jag hade helt fel om dig! du är en mycket begåvad ryttare som kommer nå toppen snabbt med denna talang! :)<3

2011-07-14 @ 15:38:40
Postat av: Emma

Asså det här va en av de sjukaste grejer ja läst! Asså Ellen lägger ju ner nästan hela dagarna på att ta han om sina ponnys?! Och hon gör ett toppen jobb. Man börjar nästan skratta åt såna som er när man läser hur lite ni vet om dethär med hästar! Har man inte mer kunskap, utan bara fått sej en uppfattning, säg då ingenting innan du lärt känna ellen o vet hur bra hennes hästar mår. Vissa tävlingsponnys (inte bara alla som tävlar utan ALLA) blir väldigt trötta av att gå ute på natten för att dom slappnar aldrig riktigt av helt eftersom att dom är flyktdjur och reageraqr därför om det händer saker. Så jag förstår va ellen menar med deras 'skönhets sönm'. Om hästar ska kunna prestera & ORKA så måste dom få sova! O de där med att tävla är inte normalt för hästar de dom ska göra är att gå i hagen?! Asså TÄNK nu lilla människa...vi snackar FLERA hundra kilon, hade dom INTE velat hade dom sagt emot, dom hade vägrat. Så vad säger du om alla hästar som har öronen spetsade mot hindren o det bara syns glädje över hela hästen?! Och om du träffar Rolf-Göran Bengtasson, Malin Baryard Johnsson, Svante Johansson, Skulle ni då gå fram o säga " du gör fel!, en häst måste gå ute på natten på sommarn och det är onaturligt att tävla!" Ja menar, hallå....tror ni inte att dom verkligen gör ALLT för att dom hästarna ska må bra eller? o att ellen hoppar någon 1 meter o nu då 110 (bra debut du gjorde ellen!) vissa helger? Medans roffes hästar snackar vi att dom flög direkt nu från falsterbo till ett annat land?! (Och dom 150, 160 hoppningar..) Dom klarar det fint, för dom tas om hand, får mat kärlek o ja allt som behövs.för vi snackar flera hundra kilon, hade dom inte velat, hade dom inte gjort det! O du ska veta att en ponny som inte jobbar, utan bara lufsar i skogen o går i hagen, dom blir feta, omusklade, o NOLL kondition. DOM hästarna mår inte bra kan ja lova. Och om du nu trycker ner ellen, tryck ner nellie berntsson för samma sak då? Nicholai o Teamsl, Ja alla tävlingsryttare runt om i världen! Lycka till med det säger jag bara.



Ellen stöttar dig o är på din sida till 100%.

Kram<3

2011-07-14 @ 18:07:07
URL: http://siiimplythebest.blogg.se/
Postat av: carina

asså förlåt att jag ryker in så här i allting. men måste bara säga vad är det med dom där skogsmullarna? haha. ellen,jag håller med dig! du vet bäst vad som är bäst för dina hästar :)

2011-07-14 @ 22:06:17
URL: http://ryttareochhast.blogg.se/

Lämna en kommentar :)

Ditt Namn:
Kommer du tillbaks?

E-postadress: (bara jag som kan se)

Har du någon blogg?:

Vad hade du på hjärtat? <3:

Trackback
RSS 2.0